Свято смаку: курячі стегна з кремом з фети і моркви
Швидка і апетитна страва потребує мінімуму витрат часу, зазначила фуд-блогер Тетяна Кір'янова
Проста і апетитна страва на вечерю, приготування якої займе мінімум часу і порадує гармонійним смаком, стане справжньою знахідкою для тих, хто хоче побалувати себе і близьких зимовими вечорами. Фуд-блогер Тетяна Кір'янова поділилася в Instagram рецептом апетитних курячих стегон з фетою, бебі-морквою та замороженою спаржею, який виручить тих, хто не хоче довго стояти біля плити, але любить смачно поїсти.
Вона запевняє, що з мінімуму продуктів можна приготувати поживну вечерю без клопоту.
Інгредієнти:
- курячі стегна — 4 шт.
- заморожена спаржа — пару стебел
- заморожена бебі-морква — 80 г
- сир фета — 100 г
- соєвий соус – за смаком
- масло — 20 г
- винний оцет — 1/2 ст. л.
- оливкова олія — 2 ст. л.
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- Курячі стегна помити, посолити, поперчити за смаком, а потім обсмажити з двох сторін на оливковій олії, додавши трохи соєвого соусу. Вміст сковорідки не виливати, а залишити для подальших кулинарних процесів.
- Заморожену бебі-моркву відварити і облити її холодною водою. З'єднати овоч з фетою. Посолити, поперчити за смаком, додати 1 ст. л. оливкової олії і винного оцту. Фету і моркву перетерти за допомогою блендера.
- У сковороду, де готувалася курка, додати вершкове масло, обсмажити на ньому заморожену спаржу протягом 2-3 хв.
- На тарілку вилити соус з моркви і фети, а зверху розмістити курячі стегна і спаржу.
Раніше ми пропонували приготувати пряний різдвяний клафуті з вишнею від шеф-кухаря Євгена Клопотенко, котрий стане окрасою святкового столу.
Також ми ділилися рецептом смачних баклажанів з нутом, бебі-морковью, фенхелем, курагою і апельсинами, який подають з білою кіноа від судді шоу МастерШеф Тетяни Литвинової.
Гостей гарантовано здивують на святковому столі "суши-шуба" від телеведучої Лілії Ребрик. Вона запевняє, що страва не зашкодить фігурі.