Експерт розповіла чи такий корисний чорний шоколад, як прийнято вважати
Гіркий шоколад вважається прекрасною альтернативою смачним і некорисним солодощів. Фахівці з харчування рекомендують віддати перевагу саме цьому виду десертів тим, хто худне, а також розповідають про його користь. Але так це чи черговий міф, покликаний заспокоїти тих, хто не уявляє свого життя без солодощів? Дієтолог Альбіна Комісарова, яка раніше навчила, як розлюбити солодке, в Instagram розкрила всю правду про гіркий шоколад.
Чому гіркий шоколад вважають корисним? Какао містить флавоноїди, рослинні поліфеноли, їх ще можна знайти в фруктах, овочах, чаї, кава, вино, зернових продуктах і...шоколаді! І чим корисні флавоноїди? Дослідження впливу флавоноїдів на організм людини були проведені в різних областях (здоров'я зубів, шкіри, кишечника і навіть профілактика раку).
Є дані, що флавоноїди знижують ризик серцево-судинних захворювань, але цих даних недостатньо, щоб робити якісь висновки.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
За фактом, навіть якщо цей ефект є, шоколад повинен бути спеціально виготовлений з високим вмістом флаваноїдів, такі продукти є, але в звичайних продуктових магазинах вони не доступні.
Значить, ніякої користі в гіркому шоколаді - ні? Найімовірніше, немає. Гіркий шоколад в раціоні забезпечить різноманітність раціону, підніме настрій, але і без нього можна обійтися.
Будь шоколад містить велику кількість доданого цукру(який необхідно обмежувати), жирів, тому вживати шоколад рекомендовано не кожен день і в невеликих кількостях(2-3 квадратика).
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Гіркий шоколад рекомендований тому, що його смак більш насичений і, ймовірно, ви з'їсте менше + якісніше складу. Тому якщо вам хочеться десерт - вибирайте те, що ви любите, не намагаючись віддати перевагу саме гіркого шоколаду, тому що він "корисний".
Нагадаємо, що дієтолог Олена Кален розкрила правду про білковудієту та її вплив на організм.