Підійде кожному: схема харчування для схуднення від нутриціолога
Експерт назвала основні принципи здорового харчування
Ми всі різні - у нас різний спосіб життя, стан здоров'я, генетика, чутливість до тих або інших продуктів, ми живемо в різних умовах. Дуже важливо підбирати харчування за індивідуальним особливостям. Але є принципи, які є основою здорового харчування. Нутриціолог Лачина Джанкулієва, яка раніше назвала топ-20 продуктів для молодості і краси, поділилася на своїй сторінці в Instagram ефективною схемою харчування для схуднення, яка підійде кожному.
Експерт розповіла, якими повинні бути три основні прийоми їжі.
Сніданок
Він повинен містити велику кількість жирів і білків. Для сніданку добре підходять кето страви. Жири і білки наситять вас на довгий час і дадуть велику кількість енергії. Ви спокійно будете працювати, займатися своїми справами, не думаючи при цьому: «Коли вже обід?».
Продукти для ідеального сніданку: авокадо, яйця, вершкове масло, кокосове масло, малосольна риба, горіхи і насіння, оливки, паштет з печінки. За бажанням можна додати трохи складних вуглеводів.
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)
Обід
Для обіду ідеально підходять овочеві супи, кістковий бульйон, юшка, на друге рослинний або тваринний білок, гарнір у вигляді складних вуглеводів, овочів і зелені.
Ілюстративне фото (pexels.com)
⠀
Вечеря
Вона повинна бути еубіотичною, тобто годувати дружніх жителів нашого кишечника. На вечерю краще вегетаріанити, вона повинна містити велику кількість клітковини і пробіотичних продуктів: зелені овочі, зелень, квашені і мариновані овочі, трохи бобових і складних вуглеводів.
⠀Ілюстративне фото (pexels.com)
- Слідкуйте за тим, щоб у вашому раціоні білка було 50/50 рослинного і тваринного.
- Не готуйте супи на м'ясних бульйонах.
- Мінімізуйте кількість швидких вуглеводів в раціоні.
⠀
Використовуючи цю схему, ви зможете скласти свій ідеальний раціон з урахуванням ваших особливостей.
Нагадаємо, що нутриціолог Наталія Кошкіна розповіла, як не закинути правильне харчування в разі тотальної завантаженості і нестачі часу.