Чому ми не можемо відмовитися від солодкого і що з цим робити: відповідь дієтолога
Експерт розповіла, чому ми безконтрольно їмо солодке
"Не можу зовсім і назавжди відмовитися від ласощів. Що робити?" Це питання часто турбує ласунів, які не здатні відмовити собі в солодкій радості. Насправді відповідь проста - обирайте маленькі порції, радить дієтолог Лора Філіппова, яка перерахувала причини відмовитися від цукру, а тепер на сторінці в Instagram вона розповіла, чому так складно подолати тягу до солодкого.
Дослідженням реакції мозку на улюблену їжу встановлено, що найбільш активна реакція на:
- перший укус/шматочок (Ура! Улюблена смакота!)
- другий (як же я за тобою соскучил (ся/лась)
- і останній (увага! Ця смакота закінчується!)
Уявляєте скільки можна з'їсти між другим і останнім шматочком? Важливо! В шлунку немає смакових рецепторів! Неважливо ви з'їсте 30 грам улюбленого тортика або весь торт цілком - задоволення буде однаковим! А ось наслідки для фігури... Вибір завжди за вами!
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Також дієтолог поділилася рецептом смачних солодощів, які допоможуть насититися та не зашкодять фігурі: в 100 гр продукту всього 83 калорії.
Вівсяний крамбл з сухофруктами
⠀Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Склад:
- вівсяні пластівці, які потрібно варити - 150 г
- молоко 2,5% - 400 мл
- сухофрукти - родзинки, курага, чорнослив - 50 гр. Порада: великі ріжемо на шматочки, замочуємо в гарячій воді на 5 хвилин. Смачно і додати горіхи.
- кориця - 1/3 ч. л.
- олія оливкова - 15 гр.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів.
- Перемішуємо пластівці з корицею і сухофруктами. Вливаємо молоко і масло.
- Форму краще застелити пергаментним папером - легше буде діставати і не розвалиться.
- Випікаємо 25-35 хвилин до готовності.
Раніше дієтолог Надія Пахирко розвіяла головні міфи про сніданок.