Дієтолог розповіла, як допомогти собі в непростий період зміни сезонів
Харчуєтеся правильно, ведете здоровий спосіб життя, і раптом... стрес, зрив, тяга до шкідливих продуктів, хочеться все кинути і навіть поплакати... Що це? Це міжсезоння - перехідний період від одного сезону до іншого. Як краще харчуватися в цей час і що додати в раціон, розповіла дієтолог Наталія Макієнко.
Помічали, як зі зміною пори року змінюються смаки, бажання, настрій? В цей час ще й додаткове навантаження на нервову систему - навіть найсильніші дівчинки можуть не витримати...
Міжсезоння триватиме з 1 по 15 вересня. За симптомами зазвичай нормалізується до 14-19 вересня, в залежності від чутливості організму.
Що робити, щоб допомогти собі в найближчі 2 тижні:
1. Додавайте жовті і помаранчеві продукти в раціон: яєчний жовток, морква, гарбуз, банани, пшоно, наприклад.
Ілюстративне фото (pexels.com)⠀
2. Додавайте антиоксиданти: гіркий шоколад, заморожені ягоди, зелень.
3. Виключайте надлишок кофеїну та алкоголю. Кава - 1-2 чашки в день. Алкоголь - 1 келих сухого вина на тиждень.
Ілюстративне фото (pexels.com)⠀
4. Додавайте джерела рослинних жирів: горіхи і урбечи, авокадо, насіння і насіння, олії, жирні сорти риби.
5. Мінімізуйте гострі спеції і червоне м'ясо. Якщо є потреба - вибирайте баранину.
І, як завжди, пийте норму води. Важливо! Вода в поточний період повинна бути кімнатної температури або трохи теплою.
Нагадаємо, дієтолог Ганна Єлькіна розповіла, як скласти збалансований раціон і збільшити енергію і бадьорість.