Їх споживання потрібно максимально скоротити
З віком в організмі відбувається безліч природних змін. Змінюються обмінні процеси, гормональний фон, робота внутрішніх органів. Сповільнюється клітинний обмін, в результаті якого підтримувати красу стає все складніше. В результаті, для підтримання здоров'я і гарного самопочуття після 30 років важливі зміни в раціоні.
Популярний дієтолог Олена Кален розкрила на своїй сторінці в Instagram список "небезпечних" продуктів, вживання яких слід скоротити.
1. Ковбасні вироби.
У оброблене м'ясо часто додають величезну кількість жиру, солі та барвника. Постійне вживання цих продуктів з часом може викликати серйозні порушення в роботі нирок і печінки, а також негативно позначитися на еластичності шкіри.
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)
2. Здобна випічка.
Булочки, пиріжки і білий хліб мають високий глікемічний індекс, який безпосередньо впливає на рівень глюкози в крові. Стрибки глюкози в організмі можуть призвести до розвитку цукрового діабету. Крім цього, дріжджі викликають здуття живота і погіршують роботу кишечника.
3. Фаст-фуд.
Ближче до 30 років калорії з бургера і картоплі фрі неминуче відкладаються в боки. Також варто відмовитися від їжі швидкого приготування через велику кількість солі і трансжирів. Їх надлишок порушує водний баланс, викликає набряки і негативно відбивається на шкірі.
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)
4. Газовані напої.
В них міститься фосфорна кислота — ворог № 1 для кісткової тканини. Ця кислота захоплює кальцій і магній, вимиває їх з організму, збільшуючи ризик виникнення остеопорозу.
⠀
5. Молоко.
У молоці міститься лактоза, яка не так просто засвоюється в зрілому віці. В неперетравленому вигляді лактоза може викликати гази і здуття живота.
Ілюстративне фото (pexels.com)
Нагадаємо, дієтолог Макієнко Наталія поділилася правилами сполучуваності продуктів і розповіла, з чим можна їсти ягоди.
Раніше співачка Анна Сєдокова розповіла про свої секрети правильного харчування.
До речі, дієтолог Катерина Романова опублікувала топ порад, які покликані допомогти зменшити порції їжі і легко перейти на здорове харчування без почуття голоду.