Негативна калорійність: дієтолог розкрила правду про диво-продукти для схуднення
Експерт розповіла, чи існують продукти з негативною калорійністю
У пошуках диво-засобів, які допоможуть швидко скинути зайву вагу з мінімальними обмеженнями ті, хто худне готові повірити в міфи, якими "багата" мережа. Дієтолог Наталія Самойленко на сторінці в Instagram розвіяла одна з таких помилок – інформацію про так званих продукти з негативною калорійністю. Вона пояснила, чому котрі худнуть не варто вірити в їх чудодійний вплив на фігуру.
Нерідко в мережі можна натрапити на статті про продукти з "негативною" калорійністю — такі, чия калорійність менше, ніж кількість енергії, яка потрібна для їх перетравлення. Їх автори стверджують, що вживати такі продукти можна в необмежених кількостях.
⠀
Насправді, це міф! Продуктів з негативною калорійністю не існує. Принаймні, підтверджень і наукових доказів, що підтримують цю теорію, немає. Навіть низькокалорійні продукти містять більше калорій, ніж потрібно для їх розщеплення.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Селера, грейпфрут, брокколі фігурують у всіх списках продуктів з "негативною" калорійністю. Незважаючи на те, що в цих продуктах дійсно мізерна кількість калорій (від 7 до 30 ккал на 100 грамів), для їх перетравлення енергії потрібно ще менше! Це пов'язано з тим, що вони містять велику кількість води і клітковини, які мають низьку енергетичну цінність.
⠀Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Але є і позитивна складова — від того, що це твердження виявилося міфом, брокколі і селера не стали менш корисними продуктами! Наситивши наш раціон овочами, ми ще на один крок наблизимося до здоров'я і стрункості!
Раніше дієтолог Анна Орєхова розповла, як правильно заморозити продукти.