Оригінальна ідея для вечері: паста з качкою конфі
Для тих, хто любить побалувати себе незвичайною стравою швидкого приготування цей рецепт стане знахідкою
Іноді, коли буденне і стандартне меню добряче набридло, і є бажання поекспериментувати на кухні, душа просить побалувати себе чимось смачним, ситним, апетитним і оригінальним, та ще й бажано, щоб не витратним за часом. Для такого випадку відмінно підійде рецепт пасти з качкою конфі від фуд-блогера Тетяни Кир'янової, яким вона поділилася в Instagram.
Качка конфі – класика французької кухні. У даному рецепті використовується качина ніжка, вагою близько 250 г, приготована за особливою технологією.
Склад:
- качина ніжка конфі – 1 шт.
- стебло селери — 1 шт.
- морква — 1 шт.
- цибулина — 1 шт.
- томатне пюре - 1 ст. л.
- французька гірчиця – 1 ст. л.
- твердий сир – 50 г
- паста — 150 г
- гілочки чебрецю для прикрашання
Спосіб приготування:
- Овочі помити, очистити і дрібно нарізати.
- Пасту відварити відповідно до інструкції, але на 1 хвилину менше зазначенного часу.
- М'ясо розігріти на сухій сковороді, дістати, а залишився жир не виливати, а обсмажити на ньому овочі протягом 5-7 хвилин.
- Додати до овочів м'ясо, пасту, гірчицю і трохи води (близько 50-70 мл), посолити, поперчити за смаком. Накрити кришкою і тушкувати 30 хвилин на маленькому вогні.
- Додати тертий сир і перемішати.
- При подачі на стіл посипати тертим сиром і прикрасити гілочками чебрецю.
Раніше ми публікували рецепт швидких і смачних курячих рулетиків зі шпинатом і сиром з томатним соусом.
До речі, гарним варіантом легкої вечері може стати смачний і корисний салат з тунцем, пармезаном і овочами.
Для тих, хто любить домашню випічку, знахідкою стане рецепт класичних хрустких рогаликів з корицею.