В. о. міністра охорони здоров'я вважає, що яйця на 18% знижують ризик серцевих захворювань
Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, яку раніше в черговий закликали звільнити, розповіла українцям про користь курячих яєць. Цю інформацію Супрун написала у своєму офіційному акаунті в Facebook.
За словами в. о. міністра охорони здоров'я, сьогодні в світі навіть святкують "День яєць", щоб привернути увагу до їх користі і важливості в раціоні.
"В списку корисних для здоров'я продуктів ви обов'язково знайдете яйця. Вони містять практично всі вітаміни, а також залізо, білок і рідкісні корисні жири – приміром, холін. Яйця корисні для здоров'я очей, шкіри, волосся, печінки і мозку", - запевняє Супрун.
При цьому виконуюча обов'язки міністра нагадує, що яйця не завжди вважалися корисними продуктами.
"Війна з холестерином і в той же час з яйцями почалася в 70-ті роки 20 століття. Лікарі і дієтологи вважали, що вони шкідливі через холестерин і закликали відмовитися від них або максимально зменшити їх споживання, щоб уникнути серцево-судинних захворювань. Пройшли десятки років, і численні дослідження спростували міф про шкоду яєць і про підвищені ризики серцево-судинних захворювань. В одному з великих досліджень (500 000 учасників) люди, які споживали одне яйце в день мали на 18% менше ризики появи хвороб серця і судин на 28% ймовірність пережити геморагічний інсульт. Такий результат був підтверджений не в одному дослідженні" - пише Супрун.
Вона також говорить, що не слід бояться холестерину, адже це всього лише жир, необхідний організму в розумних межах так само, як і все інше.
"Одне середнє яйце містить близько 186 мг холестерину, становить 62% рекомендованого добового споживання. Добова норма холестерину може коливатися від 100 до 300 мг залежно від загальної кількості споживання калорій в день. В основному холестерин міститься в жовтку, а білок - це і є в основному протеїн", - пише вона.
Також в. о. міністра охорони здоров'я вважає, що яйця можна їсти в сирому і смаженому вигляді, не варто доповнювати шкідливими продуктами, а, навпаки, комбінувати з корисною їжею.
Скріншот поста облікового запису facebook.com/ulanasuprun
Раніше ми повідомляли, що Супрун розповіла про те, як захиститися від грипу і що точно не допоможе проти цієї хвороби.
Також ми писали про те, що, як вважає Супрун, підпалювати траву восени – дуже неправильно і шкідливо.
Відео: (video.rbc.ua)