Експерт пояснила, чим корисні заморожені овочі та фрукти
В міжсезоння і зимовий період дотримуватися правильного харчування стає непросто – на столі відсутні свіжі овочі і фрукти, які складають левову частку меню тих, хто худне. Але вирішити цю проблему можна легко й просто – варто лише уважніше придивитися до заморожених овочів і ягід, щоб урізноманітнити і збагатити свій раціон. Раніше нутриціолог Наталія Кошкіна познайомила з простим планом схуднення для кожного бажаючого скинути вагу. Тепер експерт розповіла про плюси заморозок на своїй сторінці Instagram.
Насправді не так вже й важливо, в якому вигляді ваші овочі. Просто їжте більше овочів!
У свіжих овочах і фруктах більше користі. Але тільки в одному випадку: якщо ви їх їсте з грядки. При зберіганні вони швидко втрачають поживні речовини. А ось в заморожених їх набагато більше, ніж ви думаєте!
Коли овочі виявляються на вашому столі, вони втрачають від 15 до 60% вітамінів (якщо з моменту покидання грядки пройшло більше 3 днів). А тепер порівняйте з консервованими/замороженими. Вони втрачають максимум 20% вітамінів!
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Наприклад, скільки вітаміну С в шпинаті (мг/100г):
В зеленому горошку – 22,1, 14,1 та 20,2 відповідно. Вміст вітамінів у консервах так не порахуєш, тому що воно залежить від: часу і місця врожаю, умов вирощування і способу приготування.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Заморожування – один з кращих способів зберегти корисні речовини. Заморожені овочі і фрукти збирають на піку зрілості. Часто перед заморожуванням їх опускають в киплячу воду, щоб зберегти колір і не допустити розмноження мікробів. Потім піддають шоковому заморожуванню.
Зараз продають багато овочів, фруктів, ягід і сумішей з них, які сильно спрощують життя. З їх допомогою ви можете харчуватися смачно, корисно і різноманітно. А ще зараз саме час робити запаси на зиму.
Нагадаємо, що дієтолог-нутриціолог Надія Пахирко назвала п'ять міфів про правильне харчування.