Порадували любителів поїсти: вчені розвіяли міф про продукти, які вважалися шкідливими
Перед тим, як зробити такі висновки, було проведено багато досліджень
Після цілого ряду спеціальних досліджень вчені прийшли до висновку, який не може не порадувати любителів їсти, так звану, шкідливу їжу. Експерти спростували міф шкідливість деяких продуктів.
Цікаво, що на першому місці знаходиться соя, яку, як виявилося, незаслужено вважалали генетично модифікованим продуктом.
Далі було "реабілітовано" пальмову олію, яку звинувачували в закупорки судин і виникнення атеросклерозу і це все, не дивлячись на те, що в неї маса переваг: низька вартість, і здатність перетворювати випічку в корисну. Використання пальмової олії допомагало не вдаватися до використання обробки шкідливим воднем випічки, як це роблять з іншими інгредієнтами.
Третє місце в списку тепер вже не шкідливих продуктів займають макарони. Раніше вважалося, що iз-за них з'являється надлишкова вага. Так, це дійсно так, але тільки у випадку з макаронними виробами, виготовленими за старими технологіями. Зараз при виготовленні макаронів використовують тільки якісні тверді сорти пшениці, які не зашкодять.
Четвертий у списку – картопля, який свого часу був визнаний шкідливим через крохмалю. Насправді в картоплі міститься дуже багато корисних речовин, які зберігаються навіть після термічної обробки.
Замикають цей список яйця, які звинувачують у впливі на рівень холестерину. Медики рекомендують додати яйця в щоденний раціон, так як вони багаті на корисні речовини, у тому числі білок.
До речі, Уляна Супрун розвіяла міфи про користь нових гастрономічних трендів.
Також дієтолог розвіяла міф про несполучуваності продуктів.
До цього ми розповідали про переваги і користь бурого рису.
Кабачки: незвичайні факти