24 квітня в Україні святкуватимуть Великдень. Неможливо уявити його без ніжної паски. Навіть під час війни українці випікатимуть цю ніжну здобу.
Рецептів паски безліч. Проте в нинішніх умовах не в кожному магазині можна знайти продукти для приготування пишної здоби.
Пропонуємо вам спекти ароматну паску з прянощами з мінімуму інгредієнтів, які легко відшукати в магазині та навіть на власній кухні, за рецептом експерта реаліті Нового каналу "На ножах" і "Пекельної кухні" Алекса Якутова.
Для початку потрібно приготувати опару. Для цього змішуємо молоко, борошно та дріжджі. Лишаємо на дві години.
Замішуємо туге тісто. Використовуємо опару та інші інгредієнти, крім масла та цукатів з родзинками.
Коли тісто стане однорідним, додаємо масло. Замішуємо до еластичності.
Останніми додаємо цукати та сухофрукти.
Залишаємо тісто на годину. Потім робимо обминку та ще лишаємо ще на годину - підходити.
Розділяємо тісто на частини, кладемо у паперові форми. Даємо підійти. Пасочки виростуть вдвічі.
Випікаємо при 180 градусах до готовності. Готовність перевіряємо шпажкою - коли тісто не буде до неї прилипати, можна витягати пасочку.
Тримайте також рецепт ще однієї смачної паски, яка називається "Чисті руки".
Читайте також про те, що обов‘язково треба покласти у Великодній кошик під час походу до церкви у 2022 році.
Раніше ми писали, як зробити найпростішу глазур для паски.