Ніжна паска з прянощами: простий рецепт від знаменитого телекухаря
24 квітня в Україні святкуватимуть Великдень. Неможливо уявити його без ніжної паски. Навіть під час війни українці випікатимуть цю ніжну здобу.
Рецептів паски безліч. Проте в нинішніх умовах не в кожному магазині можна знайти продукти для приготування пишної здоби.
Пропонуємо вам спекти ароматну паску з прянощами з мінімуму інгредієнтів, які легко відшукати в магазині та навіть на власній кухні, за рецептом експерта реаліті Нового каналу "На ножах" і "Пекельної кухні" Алекса Якутова.
Інгредієнти для опари
- молоко - 100 мл
- борошно - 120 г
- дріжджі пресовані - 20 г
Інгредієнти для тіста
- цукор - 70 г
- сіль - 5 г
- яйця - 150 г (приблизно три штуки, не дрібних)
- борошно - 350 г
- пряна суміш - 2 г (можна будь-які спеції за смаком: кориця, гвоздика, аніс, кардамон, можна взяти суміш для глінтвейну).
- цукати апельсинів - 50 г
- родзинки - 90 г (цукати та родзинки можна замінити тими сухофруктами, які у вас є)
- масло або маргарин - 50 г
Приготування паски
Для початку потрібно приготувати опару. Для цього змішуємо молоко, борошно та дріжджі. Лишаємо на дві години.
Замішуємо туге тісто. Використовуємо опару та інші інгредієнти, крім масла та цукатів з родзинками.
Коли тісто стане однорідним, додаємо масло. Замішуємо до еластичності.
Останніми додаємо цукати та сухофрукти.
Залишаємо тісто на годину. Потім робимо обминку та ще лишаємо ще на годину - підходити.
Розділяємо тісто на частини, кладемо у паперові форми. Даємо підійти. Пасочки виростуть вдвічі.
Випікаємо при 180 градусах до готовності. Готовність перевіряємо шпажкою - коли тісто не буде до неї прилипати, можна витягати пасочку.
Тримайте також рецепт ще однієї смачної паски, яка називається "Чисті руки".
Читайте також про те, що обов‘язково треба покласти у Великодній кошик під час походу до церкви у 2022 році.
Раніше ми писали, як зробити найпростішу глазур для паски.