Неможливо смачно: новорічний салат з куркою і грушею
Нові ідеї для святкового вечері стануть порятунком у новорічний "дедлайн"
"Олів'є набридло, шуба набридла, запечена курка набридла, пюре теж. Що тоді готувати на Новий рік? Не хвилюйтеся, існує мільйон рецептів, які зроблять ваше свято неможливо смачним", - стверджує шеф-кухар Євген Клопотенко.
Наприклад, легким і швидким рішенням для свята може стати салат з грушею і запеченою куркою.
"Ніжна курка, соковита груша, гостро-солодка заправка. Приголомшливо", - спокушає гурманів Євген.
Фото: Салат з грушею і запеченої куркою (фотографія надана прес-службою Євгена Клопотенко)
Для приготування салату вам знадобиться:
Курка (філе) – 200 г
Груша – 1 шт.
Пекінська капуста – 200 г
Томати черрі – 8 шт.
Панірувальні сухарі (великі) – 1 ст. л.
Оливкова олія – 2 ст. л.
Гірчиця (французька з зернами) – 1 ч. л.
Мед – ½ ч. л.
Насіння чорного кунжуту
Сіль, перець – за смаком.
Як приготувати салат з куркою і грушею:
1. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Куряче філе ріжемо вздовж на 2 частини, солимо, перчимо, скроплюємо оливковою олією і запікаємо до готовності в духовці протягом 15-20 хвилин. Даємо охолонути і ріжемо невеликими шматочками.
2. У салатник рвемо капустяне листя, додаємо томати, порізані навпіл, шматочки курки і порізану грушу.
3. Готуємо соус – змішати оливкову олію, гірчицю, мед, щіпку солі і перцю. Заправляємо салат і додаємо насіння кунжуту і панірувальні сухарі, перемішуємо.
Це нескладне, але неймовірно смачне блюдо, може стати родзинкою святкового столу.
Також ми вже писали про те, що приготувати на новорічну вечерю і як на це витратити мінімум часу. Кілька екстремально швидких, і таких самих смачних рецептів опублікував шеф-кухар Євген Клопотенков своєму блозі Instagram.
Читайте також як їсти менше звичайного і не страждати від почуття голоду, кілька корисних порад.
Нагадаємо, включення деяких продуктів харчування в зимовий раціон допоможе зберегти здоров'я і хороше самопочуття.
Топ-10 найкрасивіших міст світу в період новорічних свят