Секрет оригінального смаку куті в додаванні "кислинки" - журавлини або соку лайма
Важко уявити собі різдвяний стіл без традиційної української страви - куті. Переможець "МастерШефа", кулінар Євген Клопотенко, який представив три варіанти різдвяного меню, поділився своїм улюбленим варіантом куті - приготованої з перловки та журавлини. Рецепти куті він опублікував на авторському сайті.
Кутя з перловки та журавлини
Кулінар бере за основу страви перловку - але не варить її, а просто замочує - так вона залишається твердою і при цьому абсолютно готовою. В якості пікантного доповнення Євген використовує сушену журавлину, яка надає страві приємну кислинку.
Склад:
Кутя з перловки, журавлини і меду (klopotenko.com)
Кутя з булгуру з лаймом
Для цієї страви Євген Клопотенко замість традиційної пшениці або перловки, використовує рис-булгур для створення незвичайного смаку. Щоб зробити кутю більш пікантною, кулінар додав у неї сік лайма.
Склад:
Кутя з булгуру, лайму і меду (klopotenko.com)
Нагадаємо, нещодавно ми публікували оригінальні і прості рецепти для різдвяного столу.
До речі, ви можете приготувати незвичайний чізкейк всередині запечених яблук, який тане в роті.
Також ми писали про простий рецепт супу від похмілля, який допоможе відновитися після свят.