ua en ru

Нетрадиційна кутя для різдвяного столу: рецепт від переможця "МастерШеф"

Нетрадиційна кутя для різдвяного столу: рецепт від переможця "МастерШеф" Ілюстративне фото: pixabay.com

Секрет оригінального смаку куті в додаванні "кислинки" - журавлини або соку лайма

Важко уявити собі різдвяний стіл без традиційної української страви - куті. Переможець "МастерШефа", кулінар Євген Клопотенко, який представив три варіанти різдвяного меню, поділився своїм улюбленим варіантом куті - приготованої з перловки та журавлини. Рецепти куті він опублікував на авторському сайті.

Кутя з перловки та журавлини

Кулінар бере за основу страви перловку - але не варить її, а просто замочує - так вона залишається твердою і при цьому абсолютно готовою. В якості пікантного доповнення Євген використовує сушену журавлину, яка надає страві приємну кислинку.

Склад:

  • 250-300 гр. перловки,
  • 50 гр. сушеної журавлини,
  • 1 шт. - сік одного лайма,
  • 50 гр. маку,
  • 30 гр. родзинок,
  • 50 гр. волоських горіхів,
  • 1 ст. л. меду.

Нетрадиційна кутя для різдвяного столу: рецепт від переможця "МастерШеф"

Кутя з перловки, журавлини і меду (klopotenko.com)

Кутя з булгуру з лаймом

Для цієї страви Євген Клопотенко замість традиційної пшениці або перловки, використовує рис-булгур для створення незвичайного смаку. Щоб зробити кутю більш пікантною, кулінар додав у неї сік лайма.

Склад:

  • 250-300 гр. булгуру,
  • 50 гр. сушеної журавлини,
  • 1 шт. - сік одного лайма,
  • 50 гр. маку,
  • 30 гр. родзинок,
  • 50 гр. волоських горіхів
  • 1 ст. л. меду.

Нетрадиційна кутя для різдвяного столу: рецепт від переможця "МастерШеф"

Кутя з булгуру, лайму і меду (klopotenko.com)

Нагадаємо, нещодавно ми публікували оригінальні і прості рецепти для різдвяного столу.

До речі, ви можете приготувати незвичайний чізкейк всередині запечених яблук, який тане в роті.

Також ми писали про простий рецепт супу від похмілля, який допоможе відновитися після свят.