Несумісність продуктів: дієтолог звернула увагу на важливі нюанси
Експерт розповіла, чи існує сполучуваність продуктів
Про сполучуваність продуктів говорять і сперечаються багато. І у фахівців різна думка на цей рахунок. Чи є непоєднувані продукти? Чи можна їсти білки з вуглеводами? А огірки з помідорами? І що буде, якщо їх з'їсти? На ці питання відповіла в Instagram дієтолог Альбіна Комісарова.
Вперше ідея "несполучуваності" продуктів виникла на початку 20 століття. Її засновником був Герберт Шелтон. Він вирішив, що в основі всіх захворювань лежить вживання несумісних продуктів і склав таблиці, які продукти можна поєднувати, які ні.Але ми з вами віримо в науку! І навіть незважаючи на те, що Герберт не був лікарем, ми повинні вірити якісним дослідженням. А дослідження говорять, що всі продукти в будь-якому поєднанні прекрасно засвоюються.
⠀
Чому так? Для цього потрібно знати, як влаштовано травлення. Для кожного макроелементи: білків, жирів, вуглеводів, наш ШКТ виділяє власні ферменти для перетравлення. І немає такого, що одні нейтралізують інші, вони прекрасно працюють разом.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Що стосується "лужного" і "кислого" середовища для перетравлення в шлунку завжди кисле середовище і їжа якщо її змінює, то дуже ненадовго, гомеостаз в організмі прекрасно підтримується, тому що будь-яке відхилення може бути смертельно небезпечно.
⠀
Також не забувайте, що не буває чисто білкової їжі або чисто вуглеводної. Ну тільки якщо це цукор і білок яйця. Але по суті вся їжа змішана.
⠀Ілюстративне фото (www.pexels.com)
А що якщо комбінація риба-кефір або диня-молоко викликає у вас неприємні відчуття? Це не несочетаемость продуктів, а ваша індивідуальна реакція, це нормально і ви орієнтуйтеся на свої відчуття.
⠀
А що реально не можна поєднувати? Ліки та алкоголь точно краще не поєднувати.
Раніше дієтолог Еа Шишова розповіла, чому вага йде повільно або постало на місці.