"Не вірте яскравим упаковкам": дієтолог розповіла, як правильно вибрати мюслі
Експерт пояснила, на що варто звернути особливу увагу
Професійний дієтолог Алла Манайкіна вважає, що вибір якісних мюслі – справа відповідальна. Яскраві упаковки і гучні фрази в цій справі зовсім не показник, а от на що варто звернути увагу в складі продукту, вона написала на сторінці в Instagram.
Експерт зазначила, що написи на упаковках "здоровий, дієтичний, надзвичайно корисний, еко, фітнес" і т. д. ні про що не говорять - важливіше те, що знаходиться всередині.
"У складі хороших мюслі можуть бути тільки злаки, сушені ягоди/фрукти, горіхи, насіння, гіркий шоколад, кокосова стружка, а в разі граноли ще + натуральний підсолоджувач і рослинна олія, щоб склеїти її. І ніякого цукру і підсолоджувачів, барвників, консервантів, пальмової олії, гідрогенізованих жирів", - пояснила дієтолог.
Ілюстративне фото (pexels.com)
Алла підкреслила, що все ж немає нічого кращого власноруч приготованих мюслі або граноли. Також вона закликала ретельно вивчати склад популярних батончиків-мюслі, який, як правило, залишає бажати кращого.
Раніше професійний дієтолог Світлана Фус розповіла про головну перепону на шляху до переходу на правильне харчування, яка провокує зриви у бажаючих вести здоровий спосіб життя.
До слова, Світлана Фус оголосила назву життєво важливого мікроелемента, який сприяє зміцненню імунітету і перешкоджає ожирінню.
До речі, експерт по правильному харчуванню Ольга Усенко поділилася тонкощами "дієти долоні", яка допоможе визначитися з оптимальними порціями для кожного.