Сира риба являє небезпеку в суші
Чеські дослідники опублікували звіт, в якому говориться, що людям, які люблять суші, потрібно бути обережніше, оскільки вживання цієї страви може бути небезпечним для здоров'я. Мова йде про небезпечний вірус, який може міститися в сирій рибі, яку використовують для приготування суші. Про це повідомляє Healthy Style.
При цьому, збудник дифиллоботриоза, про який говорять вчені, зустрічається не тільки в лососях в Японії і Камчатки, але і в рибах Тихого океану. Його назва Diphyllobothrium nihonkaiense і він небезпечний для людей тим, що є збудником диспепсичного розладу. Крім того, він може призводити до появи B12-дефіцитної анемії. Зазначимо, що живе вірус саме в рибі, причому тій, яка часто використовується для приготування суші.
Крім того, наголошується, що диспепсичний розлад нерідко пов'язується з вмістом в рибі миш'яку, ртуті та діоксинів. Так-так, лосось — це справжня отрута, яка може призвести до сильних харчових розладів. При термічній обробці їх концентрація знижується, однак для приготування суші використовується сира риба. Деякі лікарі навіть не радять їсти суші і слабосоленого лосося вагітним жінкам, так як корисні і шкідливі речовини надходять плоду і можуть призвести до непоправних генетичних змін.
Нагадаємо, що в мережі показали, як росіяни варварськи знищують дорогу червону рибу.
Рекомендуємо по темі: 60% продуктів в магазинах - підробка: правила, які ви зобов'язані знати.
Також ми писали, що вчені зробили прорив у боротьбі з раком.
Відео: (video.rbc.ua)