ua en ru

Як м'яко і безболісно перейти на правильне харчування: секрети від експерта

Як м'яко і безболісно перейти на правильне харчування: секрети від експерта Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Нутриціолог дала поради, як поступово перейти на здорове харчування

Здоровий раціон – це шлях до довголіття, гарного самопочуття і квітучого зовнішнього вигляду. З чого ж почати перехід на правильне харчування? На це питання в Instagram відповіла нутриціолог Світлана Нікітчук.

Фахівець відзначає, що в середньостатистичних сім'ях прийнято виражати турботу і любов через їжу. Історично так склалося через часи, коли з продуктами було туго, або делікатеси діставалися переважно на свята. Зараз продукти легко доступні, але звичка залишилася. І це тільки одна з можливих причин. Звичка заїдати стрес, недолік часу на готування ("Намасти собі сам бутерброд"), звичка заохочувати смачненьким ("Отримаєш п'ятірку за контрольну, сходимо бургерів поїмо або купити шоколадку") та інші.

Як м'яко і безболісно перейти на правильне харчування: секрети від експерта

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Починати перехід на правильне харчування можна і треба поступово, особливо коли справа стосується не тільки вас, але і близьких, які, можливо, не готові прийняти радикальні зміни в харчуванні та можуть збунтуватися.

  • Отже, проведіть ревізію холодильника і кухонних полиць. Що з цього можна поступово замінити. Оберіть щось одне для початку:
  • Соняшникова олія, маргарин - міняємо на оливкову, масло гі (топлене вершкове).
  • Копчені сосиски, ковбаски - поступово змінюємо на варену, парену, запечену курочку, або напівфабрикати з дуже натуральним складом. До речі, просто курочка вийде вигідніше фінансово.
  • Цукор і солодощі - підбираємо аналоги з натуральних солодощів, частіше беремо фрукти на десерт, кладемо в сирники менше цукру, але кладемо родзинки.
  • Хліб в магазині знаходимо бездріжджовий, а потім і цільнозерновий.

Як м'яко і безболісно перейти на правильне харчування: секрети від експерта

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

  • Пробуємо різні варіанти салатів, збільшуючи кількість зелені.

Нагадаємо, що раніше дієтолог Лакуста Тетяна розповіла, як почати готувати смачні і корисні страви.

Нагадаємо, що раніше експерт по схудненню Катя Медушкина навчила правильно вибирати хліб .