Експерт вказала на важливі нюанси
Солодощі в раціоні тих, хто худне – тема спірна. Але, здавалося б, з шоколадом все ясно – дієтологи стверджують, що варто зупинити свій вибір на плитці натурального чорного і обмежиться невеликим шматочком. Чи настільки безпечний насправді цей вид шоколаду? На це питання відповіла дієтолог-нутриціолог Олена Коготкова в instagram.
Як можна порівнювати чорний шоколад з молочним, чи не так? Але все-таки давайте підійдемо до питання з критичної точки зору і подивимося на шоколад з різних сторін.
⠀
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Як залишатися стрункою: 7 принципів, які вбережуть фігуру після схуднення
У чому підступ?
Легалізуючи темний шоколад, вважаючи його продуктом здорового вибору, мало, хто обмежується часточкою-двома. Все, що "корисно", ми їмо зі спокійним серцем. Так зазвичай відбувається з "пп-випічкою". Фініки це ж не цукор? Цільнозернові борошно не рафінована? Отже, можна їсти спокійно. А ось з продуктами, що містять цукор та борошно пшеничне, контроль спрацьовує частіше. І за підсумком ці продукти завдають менше шкоди.
⠀Ілюстративне фото (www.pexels.com)
А який висновок ми робимо, коли говоримо про користь? Все є отрута. Все є ліки. Питання в дозі. Навіть найбільш "корисний" продукт може принести більше шкоди, ніж самий "шкідливий", коли приймається у великому обсязі.
⠀
Яка доза шоколаду "безпечна"?
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Неможливо сказати. Все залежить від вашого раціону. Чи є в ньому інші кондитерські вироби? Чи достатньо збалансований раціон? Але від 10 г молочного шоколаду нічого не трапиться. Це 54 ккал і 5,7 г вуглеводів.
Раніше дієтолог Наталія Кошкіна поділилася рекомендаціями як грамотно худнути в повсякденному житті.
Також дієтолог Наталія Самойленко розкрила всю правду про дробове харчування, і пояснила, кому воно потрібне, а кому – ні.