Багато вітамінів і антиоксидантів: дієтологи розповіли про корисні властивості баклажанів
Баклажани підходять тим, хто вирішив боротися із зайвою вагою
Фахівці розповіли, що такий корисні овоч, як баклажан, сприяє схудненню і бореться з раковими клітинами. Про це пише 7 Med News.
У баклажанах міститься величезний набір вітамінів і мінералів. До їх складу входить кальцій, фосфор, магній, мідь, залізо, марганець і цинк. Дієтологи наголошують, що всі ці мінерали життєво важливі для організму людини, але в такій кількості одночасно вони зустрічаються тільки в баклажанах.
Також у баклажанах міститься калій, РР, вітаміни груп В і С. Крім того, в баклажанах є багато антиоксидантів і з'єднань, які активно борються з раковими клітинами, допомагають контролювати рівень холестерину та нормалізують обмін речовин.
У баклажанах міститься дуже мало калорій, але в приготуванні вони мають потребу у великій кількості олії. Відповідно, страви з баклажанами, в яких використовується велика кількість жиру, роблять ці овочі не дуже корисними для фігури.
Однак дієтологи рекомендують готувати з баклажанів страви, які не вимагають олії. Наприклад, запікати овочі на грилі або в духовці. Крім того, баклажани використовують для овочевих рагу і тушкують. Для того, щоб перебити гірчинку цього продукту, можна використовувати маринад з лимонного соку і часнику.
У баклажанів є ще одна чудова якість – вони допомагають боротися із зайвою вагою. У них міститься багато клітковини і корисних речовин, які допомагають швидше насититися і утамувати відчуття голоду.
До речі, раніше ми писали про те, що дієтолог назвала топ-5 "жіночих" продуктів, які дозволять залишатися молодою і красивою.
А також розповідали про те, які корисні якості є у селери.
Відео: РБК-Україна