Експерт перерахувала продукти, що знижують розумову активність
Всім відомо, що правильне харчування здатне творити дива – з допомогою здорового меню можна привести в порядок роботу всього організму, зміцнити імунітет, грамотно підібравши продукти, завжди залишатися енергійними і зберегти молодість надовго. Крім того, приємним бонусом буде хороша пам'ять і світлий розум, що важливо не тільки для школярів і студентів, а і для людей будь-якого віку! Нутриціолог Олена Кален в Instagram розповіла про продукти для мозкової активності і перерахувала страви, здатні її знизити.
Мало хто знає, що споживання деяких продуктів не тільки погіршує роботу мозку, але і може привести до депресії і сприяти розвитку старечої деменції.
⠀
Знежирені продукти. Наш мозок на 70% складається з жирової тканини. Якщо повністю виключити жири з раціону, з'явиться ризик розвитку психо-емоційної втоми, агресивності і швидкої стомлюваності.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Чим замінити. За рахунок ліпідів організм засвоює жиророзчинні вітаміни, які впливають на роботу мозку, тому їх не можна повністю виключити з раціону або замінити. Вибирайте продукти, багаті корисними жирами: червону рибу, горіхи, авокадо, яйця.
⠀
Чіпси і сухарики. З-за високого вмісту транс-жирів подібні продукти надають згубний вплив на увагу і пам'ять. Їх постійне вживання призводить до зниження працездатності, уповільнює метаболізм і сприяє передчасному старінню клітин.
⠀Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Чим замінити. Рекомендую віддати перевагу хлібцям і хлібі з висівками. В них міститься клітковина і повний набір мікроелементів, необхідний для нормальної роботи мозку.
Нагадаємо, що раніше дієтолог Альбіна Комісарова розповіла, як подолати "цукрову" залежність.