Експерт озвучила лайфхаки приготування корисних овочевих страв
Багато хто не надто любить овочеві гарніри лише тому, що вони здаються одноманітними, а часом позбавленими смаку. Як же зберегти в цих продуктах максимум користі і зробити страву смачною? Дієтолог Світлана Фус, яка раніше навчила зміцнювати імунітет за допомогою харчування, поділилася в Instagram лайфхаками правильної термічної обробки овочів.
Правильно приготовані овочі -⠀це ті, які зберегли свою поживну цінність і залишилися смачними. Звичайно, найліпше споживати овочі сирими. Тому що при нагріванні ми втрачаємо від десятка до декількох десятків відсотків змісту певних вітамінів. Насамперед,⠀вітамін С, фолієва кислота легко руйнуються при термічній обробці. Але разом з цим⠀багато⠀вітамінів і мінералів стають більш доступними для організму при нагріванні (наприклад, бета-каротин, кальцій, залізо, лікопен).⠀
Харчові волокна, які містяться в овочах, також легше засвоюється, що особливо важливо для дітей. Одним з принципів збалансованого і смачного меню є різноманітність, тому варто включити в раціон різні варіації страв з овочів.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Кілька порад для того, щоб продукти залишалися максимально смачними і корисними:⠀
⠀Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Експерт рекомендує з'їдати дві порції свіжих овочів, які складаються із зелені і сирих овочів і одну порцію приготованих.⠀2-3 рази в тиждень міняйте складу овочевих страв. А щоб травлення працювало, як годинник, овочі треба доповнювати й іншими продуктами, зокрема, білками і жирами рослинного і тваринного походження.
Нагадаємо, що дієтолог Лора Філіппова розповіла про ефективну ранкову гімнастику з елементами йоги.