Експерт подлилась базовим рецептом корисної сезонної страви
Літо – прекрасна пора для того, щоб насолодитися сезонними овочами, фруктами і зеленню, тому від цієї пори року варто взяти максимум і скористатися можливістю урізноманітнити своє меню. Так вважає дієтолог-нутриціолог Лора Філіппова - на сторінці в Instagram вона розповіла про безцінну сезонну страву, яку треба обов'язково включити в свій раціон тих, хто худне і не тільки.
За її словами, ароматний, легкий і корисний салат із зелені - відмінний компонент будь-якого прийому їжі. Базовий рецепт приготування дуже простий: різноманітна зелень (чим більше різної, тим краще) + ложка олії (оливкова, лляна, кунжутна, гарбузове...) + трохи соку лимона або бальзамічного оцту і сіль.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Це блюдо має ряд незаперечних переваг:
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Салат потрібно поєднувати з цільними злаками і білковими стравами, щоб отримати ситість і максимальну користь. Така сезонне страва може стати частиною вашого овочевого гарніру в будь-який прийом їжі. Можна урізноманітнити салат додаванням свіжих або запечених овочів.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Також дієтолог порадила заздалегідь подумати про зимове меню і зробити корисні запаси з заморозок. Заморожені в сезон ягоди, фрукти і овочі набагато цінніше та корисніше імпортних. Вони пройшли повний цикл дозрівання під сонцем, в них повною мірою сформувалися всі вітаміни і мінерали. Морозьте те, що все більше у вас користується попитом взимку.
Раніше дієтолог Наталія Кошкіна розповіла, як вживати солодощі, не боячись набрати зайві кіло.
Також дієтолог Наталія Самойленко дала поради, як скласти раціон продуктивності.