З лимоном і сиром: топ-3 небанальних супів від соліста групи "Тік" Віктора Бронюка
Співак і ведучий кулінарного шоу поділився рецептами смачних супів
Для багатьох українців суп є основою денного раціону. І поки дієтологи сперечаються про корисність цієї страви, господині розмірковують, який суп зварити сьогодні на обід. Віктор Бронюк, соліст групи «Тік» і ведучий кулінарного шоу «Перше, друге і компот» на ICTV поділився своїми незвичайними рецептами супів, які можна швидко і, головне, недорого приготувати вдома.
«Я часто готую для рідних і намагаюся кожен раз придумати для них щось нове. Так за роки кулінарних експериментів зібралося чимало рецептів супів. Раджу всім приготувати суп з нутом і лимоном, який принесе не тільки користь, але і нові гастрономічні враження. Нут, або, як його ще називають, турецький горох – не самий звичний продукт української кухні, але в останні роки набирає популярності», - говорить Віктор.
Суп з нутом і лимоном
«Це корисний і дуже простий суп. Його можна варити на курячому бульйоні, але вегетаріанці можуть легко замінити його на овочевий або на воду. Для ситності можна додати картоплю, хоча і без нього суп прекрасний. І про заміну нуту: квасоля теж підійде - і біла, і червона», - ділиться артист.
Інгредієнти на 6 порцій: середнього розміру цибулина, морква, кабачок, великий солодкий перець, 2 середніх помідора, 2 середніх баклажана, 1,2 л курячого або овочевого бульйону, 2 зубчики часнику, невеликий пучок базиліка, половина лимона, 300 г відвареного або консервованого нуту, сіль.
Приготування:
- Наріжте дрібно часник і базилік, а цедру лимона натріть на тертці і видавіть сік.
- Наріжте кубиками цибулю, моркву, кабачок, баклажани, перець і помідори.
- В каструлі на середньому вогні розігрійте 2 столові ложки масла. Додайте цибулю і моркву і, помішуючи, смажте 5 хв. Додайте інші овочі і смажте, помішуючи, ще 5 хв.
- Влийте бульйон, доведіть до кипіння, посоліть до смаку і варіть до м'якості солодкого перцю і моркви.
- Додати нут і часник. Нагрійте протягом 1 хв, потім додайте базилік і цедру лимона, а також сіль за смаком. Зніміть з вогню і дайте постояти хвилин 10.
Гречаний суп з сиром
Склад: цибуля, морква, 3 картоплі, 200 г гречки, 150 г сиру кашкавал, сіль, перець.
Приготування:
- Доведіть до кипіння воду в каструлі.
- Наріжте картоплю і цибулю кубиками, моркву соломкою і додайте їх в окріп.
- Промийте гречку водою і додайте її в суп, посоліть за смаком і варити на маленькому вогні 30 хвилин.
- Наріжте сир кубиками і додайте порційно в тарілку до готового супу.
Розсольник з маринованими грибами
Склад: цибуля, морква, 4 картоплі, 3 солоних огірка, 1 банка консервованої квасолі, 400 г маринованих грибів, сіль, перець, зелень.
Приготування:
- Наріжте картоплю кубиками і киньте його варитися у 3 літрову каструлю.
- Наріжте цибулю і обсмажте її в заздалегідь розігрітій сковорідці.
- Натріть моркву на крупну тертку і додайте смажитися до цибулі.
- Гриби промийте, наріжте невеликими шматочками і додайте тушкуватися до інших овочів.
- Натріть солоні огірки на тертці.
- Перекладіть тушковані овочі в суп, додайте огірки і варіть ще 5-7 хвилин.
- Додати консервовану квасолю.
- Подрібніть зелень і додати в готовий суп.
Дивіться кулінарне шоу «Перше, друге і компот» на ICTV щосуботи о 7:50 та дізнавайтесь ще більше нових рецептів!