Експерт поділилася покроковою інструкцією
Правильне харчування у свідомості багатьох нерозривно пов'язано з обмеження, які можуть викликати істотний дискомфорт як психологічний, так і фізичний. У той же час здоровй раціон – це шлях до стрункості і здоров'я. Як максимально легко, безболезенно, а головне-без харчових зривів перейти на правильне харчування розповіла в Instagram дієтолог Олена Кален, яка розповіла, як стати володаркою плоского животика. Вона поділилася детальною інструкцією для тих, хто хоче раз і назавжди виробити здорові харчові звички.
Сьогодні правильне харчування у свідомості більшості — це раціон, в якому виключаються продукти фаст-фуду, консервована їжа, рафінований цукор і жир. Смаження рекомендується міняти на запікання і тушкування, знижуючи таким чином калорійність, а солодкий смак все частіше надається за рахунок використання цукрозамінників.
⠀
І в цьому, безумовно, є раціональне зерно. Їжа служить основним джерелом для розвитку тканин і клітин та від якості поступаемого "палива" буде залежати, скільки у нас енергії, як виглядають шкіра, волосся, нігті. Здорове харчування допомагає справлятися зі стресом і ефективно виконувати поставлені перед людиною завдання.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Як перейти на збалансоване харчування, яке забезпечить високий рівень енергії, працездатність, гарний настрій і прекрасний зовнішній вигляд?
Найбільш ефективний і перевірений спосіб — інтуїтивне харчування. Суть цього методу в тому, що людина навчається розпізнавати і розуміти сигнали організму про те, яка їжа йому підходить, а яка ні, і слід цим сигналам. Організм завжди обирає найкращий для себе, тому поступово і природним чином формується здоровий раціон.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Для того щоб почати харчуватися інтуїтивно, в першу чергу важливо дозволити собі є всі продукти. Якщо хочеться шоколад або кока-колу і людина відчуває голод, то можна, але рівно стільки, скільки необхідно для вгамування голоду.
Коли це вже виходить, можна переходити до наступного етапу — прислухатися до того, на який продукт тягне, чого саме хочеться з'їсти тілу в той чи інший момент. Смак, запах, консистенція якої їжі здаються більш привабливою? І на цьому етапі багатьох чекають несподівані відкриття — тіло починає вибирати не торти і морозиво, а більш корисні та смачні продукти.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Тут важливий момент — щоб харчування було збалансованим і восполняло нестача вітамінів, мінералів, поживних речовин, харчових волокон і т. д., важливо, щоб раціон був різноманітним і містив від 30 різних продуктів на тиждень.
Пам'ятайте, що тільки навчившись слухати своє тіло, можна без насильства над організмом скласти смачний і збалансований раціон, який буде давати все необхідне вашому тілу.
Раніше експерт по схудненню Катя Медушкина навчила готувати ідеально правильний обід для офісних працівників.