Крупник з гречки з сиром: ідеальний сніданок від дієтолога
Дієтолог Світлана Фус поділилася рецетпом корисної та поживної страви
Смачний, здоровий і поживний сніданок – запорука початку продуктивного дня. Саме тому важливо з ранку "зарядити" свій організм, щоб не мучитися почуттям голоду в першій половині дня. Український дієтолог Світлана Фус поділилася рецептом саме такого сніданку. Своїм підписникам у Facebook вона порекомендувала приготувати на ранок крупник з гречки з сиром.
Інгредієнти:
- масло вершкове - 1 ст. л.
- гречка відварна - 1,5 склянки
- сир - 250 г
- яйце - 2 шт
- мед - за смаком
- сухофрукти (родзинки) - 100 г
- сіль - дрібка
Спосіб приготування:
- Розбийте яйця в миску, всипте сіль і збийте виделкою.
- Додати до яєчної суміші сир та родзинки, розмішайте, всипте гречку. Ще раз перемішайте. Маса повинна бути не занадто рідкою, але і не в'язкою.
- Змастіть форму половиною вершкового масла або застеліть папером для випікання.
- Викладіть сирну масу у форму, зверху покладіть шматочки вершкового масла, що залишилося, щоб утворилася рум'яна скоринка.
- Запікайте крупник 40 хв при 200 °С, поки не зарум'яниться. Після того, як дістанете з духовки, змастіть медом.
- Подавайте гарячим або холодним, з натуральним йогуртом або сметаною.
Раніше дієтолог Світлана Фус запропонувала рецепт оригінальної святкової страви – салату з лососем, авокадо і апельсинами.
Також своїм кулінарним новорічним шедевром поділилася телеведуча Лілія Ребрик. Вона написала рецепт незвичайних "суші-шуби", які не нашкодять фігурі.
Крім того, секрет ідеальної страви для святкового столу розкрив Євген Клопотенко. Він запропонував приготувати соковитий рулет з телятини з ягодами.
Дивіться також:
Відео: РБК-Україна