До кави та чаю: ванільні рогалики з горіхами
Фото: ванільні рогалики з горіхами (instagram.com/maridol777)
Випікати їх не доведеться довго, зате гарантовано захочеться добавки
Взимку особливо хочеться до ранкового напою взяти печиво або рогалики і зі смаком неспішно насадится сніданком, прихопивши з собою пару штук. Фуд-блогер testini_prague залишила в Instagram рецепт простих у приготуванні ванільних рогаликів з волоськими горіхами.
Склад:
- масло – 250 г
- борошно – 350 г
- дрібно перемелені волоські горіхи – 100 г
- цукрова пудра – 80 г
- дрібка солі
- ром за бажанням
Спосіб приготування:
- Масло порубати в миску, борошно просіяти, додати цукрову пудру, сіль, горіхову крихту і ром. Все з'єднати і перемішати до однорідності.
- З тіста розкачати прямокутник, обернути харчовою плівкою і поставити в холод на ніч.
- Відрізати смужку, скрутити її в валик, розрізати на однакові частини і сформувати у вигляді півмісяців, викласти на деко. Деко на 20 хвилин прибрати в холод.
- Духовку розігріта до 210°С. Поставити рогалики в духовку, через п'ять хвилин знизити температуру до 170°С. Випікати 12 хв.
- В мисці просіяна пудру і ванільний цукор. Теплі рогалики обваляти в солодкій сухій суміші і скласти на папір.
Раніше ми ділилися рецептом ароматного, пікантного клафуті з вишнею від Євгена Клопотенко.
Любителям груш сподобається пиріг з франжипаном, який неодмінно змусить не обмежуватися одним шматочком.
Тим, хто не любить стояти біля плити доведеться за смаком шоколадний чізкейк без випікання з смачними і корисними фініками.