Клопотенко розповів, як зробити паштет з печінки: такого ви ще не пробували
Відомий український кулінар Євген Клопотенко пропонує вам приготувати приголомшливо-ніжний паштет з яловичої печінки. Він відмінно підійде в якості сніданку зі свіжим хлібом.
"Обожнюю паштети і все, що з ними пов'язано. Тому сьогодні хочу поділитися з вами крутим рецепт паштету з яловичої печінки. Паштет по цьому рецепту вийде неймовірно ніжним, такого ви ще точно не пробували", - описав рецепт Клопотенко на YouTube-каналі.
Інгредієнти для приготування печінкового паштету будинку
400-450 г яловичої печінки
5 цибулин
2 зубчики часнику
150 г вершкового масла
(+50 г для обсмажування цибулі)
50 г сухого червоного вина
1 лимон (сік одного лимона + 1 ст. л. для конфітюру)
сіль
перець
Кілька скибочок багета (для подачі)
Покроковий рецепт приготування
Печінка (400-450 г) очистіть від плівок і нарізати однаковими шматочками на 3-4 частини. Оберніть кожен шматочок печінки харчовою плівкою досить герметично і щільно, щоб всередину не потрапляла вода. Закип'ятіть в каструлі воду. Почекайте 5-7 хвилин після закипання і покладіть шматочки печінки в воду, накрийте кришкою. Залиште на годину. За цей час печінка повинна приготуватися в імпровізованій техніці су-від.
Зніміть плівку і розріжте печінку. Якщо вона приготувалася і має рівний сіро-рожевий колір без крові - приступайте до наступного кроку. Якщо на вашу думку печінка ще не приготувалася, то знову обернути її харчовою плівкою і знову залийте водою. Цибуля (5 шт.) Наріжте півкільцями. Часник (2 зубчики) роздушіть плоскою стороною ножа. Покладіть на сковороду з 50 г вершкового масла до прозорості і м'якості, приблизно 10 хвилин.
Влийте 50 г вина і випаровуйте алкоголь протягом 10 хвилин, періодично помішуючи вміст сковороди. Печінка наріжте дрібними шматочками і покладіть в чашу блендера або фуд-процесора. Туди ж перекладіть більшу частину цибулі, приблизно ¾. Додайте 150 г м'якого вершкового масла і доведіть смак соком 1 лимона, сіллю і перцем. Перебити до гладкого стану і рівномірного паштету.
Трохи охолодіть в холодильнику для стабілізації консистенції. До цибулі додайте 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. лимонного соку, протушкувати до розчинення цукру. Подавайте паштет з печінки з шматочками хрусткого багета і цибульним конфітюром, посипте 2 ст. л. рубаних волоських горіхів.
Клопотенко представив рецепт паштету
Як ми писали раніше, Клопотенко представив найпопулярніший рецепт 2020 року серед українців.