Клопотенко дав прості рецепти з макаронів: мінімум інгредієнтів та часу
Макарони - один з найпростіших базових компонентів, з яких можна приготувати багато смачних страв. Зараз часи диктують українцям мінімалізм, в тому числі в гастрозадоволеннях. Однак і прості макарони можна зробити незвичними з мінімумом зусиль, часу та інгредієнтів.
Як це зробити, розповів Євген Клопотенко.
Запіканка з макаронів
Якщо у вас залишилися вчорашні відварені макарони, то їх можна використати для приготування запіканки. За бажанням запіканку можна залити сумішшю збитих яєць.
Інгредієнти:
Помідори поріжте великими шматочками, додайте до макаронів разом із зеленню, зернами фенхеля (інші спеції за смаком) і половиною тертого сиру. Перекладіть в ємність для запікання, посипте другою половиною тертого сиру і запечіть в духовці протягом 15-20 хвилин.
Паста карбонара (незвичайний рецепт)
Для неї знадобиться бекон чи просто сало з м’ясними прожилками, а також будь-який твердий сир. Вершки використовувати не обов'язково - італійці так не роблять. Спагеті обов'язково повинні бути зварені до стану "аль денте", тобто всередині залишатися трохи твердими.
Інгредієнти:
Сир натріть на дрібній терці. Наріжте бекон чи сало тонкими шматочками.
У пательню налийте 2 ст. л. олії, розігрійте та додайте порізане шматочками сало. Трішки обсмажте його до золотистого кольору.
Закип'ятіть воду в каструлі та зваріть 250 г спагеті. Ідеальна пропорція для варіння такої кількості спагеті - це 2,5 л води та 25 г солі. Щоб отримати стан "аль денте", потрібно варити на одну хвилину менше, ніж вказано на пачці.
Дрібно наріжте зубчик часнику та додайте до пательні до сала наприкінці смаження, щоб часник не пригорів і не дав гіркоту.
Приготуйте соус для пасти. Розбийте в миску два жовтки та додайте до них 50 г тертого сиру. Перемішайте віничком до однорідної консистенції.
Коли спагеті будуть готові, злийте воду. Додайте спагеті до пательні до сала, перемішайте. Потім влийте на пательню соус із жовтка та сиру, добре перемішайте та відразу подавайте до столу.
Раніше Євген Клопотенко розповів, як надовго зберегти свіжість продуктів без холодильника.