Випікати цілком можна і з користю для здоров'я
Восени, коли настають холоди, організм вимагає більше їжі, і бажано солоденького. Зовсім не обов'язково жорстко обмежувати себе в страху погладшати - потрібно просто готувати правильно.
Адже нормально харчуватися — це питання пропорцій, а не обмежень. Якщо хочеться випікати — випікайте, але з користю. Вибирайте борошно, яке зберегло вітаміни і мінерали, а замість цукру — фрукти, ягоди, мед. І пам'ятайте про міру.
Рецепт смачного і корисного кексу з сухофруктами був опублікований на сторінці Instagram Wowbody.
⠀
Склад:
⠀
Рослинне молоко (мигдальне, соєва, кокосова) - 200 мл
Сухофрукти - 100 г
Борошно - суміш кокосової і ц.з - 200г
Горіхи - 70 р
Цедра лимона, апельсина, сушений імбир - за смаком
Велике запечене яблуко; або стиглий банан — 1 шт
Сік лимона - 2 ч. л.
Рослинна олія (кокосова або оливкова) - 30 мл
Етапи приготування:
⠀
1. Запікаємо яблуко до м'якості, ставимо остигати.
2. Злегка подрібнюємо сухофрукти і горіхи (не до стану крихти).
3. У мисці змішуємо всі сухі інгредієнти, спеції, натерту цедру і сухофрукти. Вводимо молоко і банан (або остигле яблуко, попередньо очистивши його від шкірки).
4. Додаємо в тісто сік лимона і масло. Добре перемішуємо і даємо йому настоятися 5-10 хвилин.
5. Змащуємо форму маслом, виливаємо тісто і ставимо в розігріту духовку на 45-55 хвилин при температурі 160С. Готовність повіряємо зубочисткою.
⠀
Обов'язково дати кексу охолонути. Подавати на стіл порційно, інакше ризикуєте з'їсти за один присід.
Нагадаємо, переможниця шоу "МастерШеф" на каналі СТБ і головний кондитер країни Ліза Глинська поділилася рецептом італійського печива біскотті.
Раніше LITE писав, як приготувати фарширований перець на грилі.
А також ділився рецептом супу-пюре з гарбуза з горгонзолою і насінням для красивої фігури і міцного здоров'я.
Відео: РБК-Україна