Нутриціолог розповіла, на що звернути увагу при виборі сиру, якщо ви хочете знизити вагу
Багатьох хвилює питання, чи можна їсти сир і при цьому знижувати вагу. Нутриціолог Надія Пахирко дала докладну відповідь на це питання, а також розповіла, на що звернути увагу при виборі цього продукту, якщо ваша мета - схуднути.
Експерт зазначила, що виключати сир з раціону дуже не рекомендується.
При виборі сиру важливо пам'ятати 2 речі:
⠀
1. ЯКІСТЬ СИРУ.
Вибирайте якісний сир з хорошим складом, щоб поберегти свою печінку. Адже для виготовлення 1 кг сиру потрібно 11 літрів молока, тому хороший сир дешево коштувати не буде. І економити на своєму здоров'ї не варто.
⠀
Дивіться уважно етикетку, в складі повинні бути:
⠀
Якщо ви виявили сухе молоко, барвники, консерванти, стабілізатори та інші добавки, то краще цей сир залишити на прилавку.
⠀
Натуральний сир має досить блідий вигляд.
Ілюстративне фото (pexels.com)
Тверді та напівтверді сири, за винятком пармезану і чеддера, зобов'язані мати дірки, і чим рівномірніше вони розподілені по шматку, тим краще.
⠀
2. ЖИРНІСТЬ СИРУ.
Я раджу вибирати сир низької жирності. В даний час на ринку є сири 9,15, 16%, 25% жирності з хорошим складом і пристойним смаком.
⠀
Однак, більшість з вас вважають, що такий сир не знайти в звичайному магазині. Це не так.
⠀
В оману вводить вас саме етикетка (цінник), на якій вказана жирність сиру. На упаковці 40%, 60% - це масова частка жиру в сухому речовині. У готовому продукті, як правило, набагато менше.
Ілюстративне фото (pexels.com)⠀
Побачити справжню жирність сиру ви зможете, уважно прочитавши харчовий склад дрібним шрифтом.
⠀
Виглядає це приблизно так:
Харчова цінність на 100 г: Білок - 20 г, жири - 18 г, вуглеводи - 35 гр., калорії 235 ккал.
⠀
ВИСНОВОК: сир вибираємо якісний і низької жирності. За раз рекомендую з'їдати не більше 30 гр. сиру, хоча все індивідуально.
Раніше дієтолог Ольга Безугла розвіяла міфи про жири.