Які продукти не варто їсти натщесерце: дієтолог поділилася корисним списком
Експерт розповіла, що краще виключити з ранкового раціону
Правильний сніданок і грамотно складене ранкове меню – це не тільки запорука ситості, але і гарного самопочуття на весь день. Для цього варто враховувати особливості продуктів і точно знати, які з них можна їсти на голодний шлунок, а які – не варто. Дієтолог Ольга Усенко, яка поділилася азами правильного харчування для новачків, розповіла на сторінці Instagram, які страви варто виключити з ранку.
Все індивідуально, але якщо ви ще не знайшли свій ідеальний варіант сніданку, то потрібно спробувати виключити те, що точно не варто їсти вранці:
- здоба з білої муки, зроблена на дріжджах - підвищує газоутворення і може дратувати стінки шлунка
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
- цукор і солодощі - надмірне навантаження на підшлункову з самого ранку
- йогурт - вранці натщесерце від нього буде менше користі через те, що соляна кислота не пропустить всі корисні бактерії
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
- груші - вранці це дуже важка клітковина
- помідори - можуть викликати підвищену кислотність і печію
- цитрусові - теж підвищують кислотність і може бути реакція
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
- спеції і прянощі
- холодні напої - остуджують стінки шлунка і цим ускладнюють травлення, їжа в результаті перетравлюється довше.
Мало їм, але не худну: експерт назвала можливі причини
⠀
Але, в цілому, у кожного з нас буде свій список цих самих продуктів, які викликають:
- дискомфорт
- здуття
- погане самопочуття
- печію
- біль
До речі, нутриціолог Надія Пахирко розвінчала головні міфи про цукор і солодощах.