Які каші не підходять для правильного харчування: дієтолог навела приклади
Експерт розповіла, якому зерну віддати перевагу
Які каші бажано вживати при правильному харчуванні, адже не всі вони однаково корисні? Деякі з них краще замінити аналогами або їсти дуже рідко. Про це розповіла професійний дієтолог Ольга Усенко на своїй сторінці в Instagram.
Експерт підкреслила, що не останню роль у виборі крупи відіграє розмір і помел зерна: чим воно цілісніше, тим меншим обробкам і подрібненням піддавалося і тим нижче швидкість його засвоєння, а значить корисніше для організму.
Які каші слід обмежити при правильному і здоровому підході до свого раціону:
- рис білий;
- кукурудзяна;
- вівсянка швидкого приготування;
- саго;
- манна;
- пшоняна;
- кус кус дрібний.
Ілюстративне фото (pexels.com)
Дієтолог пропонує звернути увагу на цільні зерна, які варяться мінімум 20 хвилин і відмовитися від круп, які можна запарити і з'їсти через 10 хвилин.
Віддати перевагу варто каші:
- булгур великий;
- гречка зелена і звичайна;
- рис нешліфований;
- рис дикий;
- кіноа;
- кус кус не подрібнений;
- вівсянка цільна або плющена;
- перловка;
- ячна.
Ілюстративне фото (pexels.com)
Нагадаємо, що професійний дієтолог Олена Кален перерахувала топ-5 простих порад, які допоможуть забути про целюліт.
Раніше дієтолог Альбіна Комісарова поділилася правилами француженок, що допомагають їм завжди залишатися стрункими.
До слова, професійний дієтолог Тіана Фіалкова розповіла про правильне поєднання продуктів. Вона назвала основні критерії грамотного компонування страв для здоров'я шлунково-кишкового тракту.