Котлета по-київськи вважається однією з найпопулярніших українських страв у всьому світі. Але у приготуванні ця страва досить складна, і щоб зробити її ідеальною, треба знати кілька важливих таємниць.
Але відомий телекулінар Григорій Герман у програмі "Ранок з Україною" розповів, як приготувати дуже схожу страву, тільки набагато простішу - ідеальної форми, на кісточці, але зі своїм сюрпризом всередині.
Для приготування курячих ніжок а-ля "Котлета по-київськи" за рецептом ведучого каналу "Україна" знадобляться:
Картоплю помити і відправити у духовку запікатись. Тим часом можна приготувати гомілки. Поставити пательню на вогонь і додати трохи олії. Обережно зняти шкіру з гомілок. Відправити гомілки на розігріту пательню та додати один зубчик часнику і гілочку розмарину.
Спрощений рецепт котлети по-київськи (фото: скріншот)
Коли гомілки набули золотавого кольору, обережно влити склянку води і накрити пательню кришкою. Тушкувати курку майже до готовності - протягом 30-40 хвилин. Обібрати м’ясо, проте кісточки викидати не варто. Подрібнити м’ясо та пересипати в окрему миску.
Готову картоплю дістати з духовки, очистити від шкірочок і натерти. Змішати м’ясо з картоплею. Подрібнити зелень і закинути в начинку, посолити і поперчити. Натерти сир і теж додати до начинки. Ретельно перемішати.
Кулінар Григорій Герман дав бюджетний рецепт котлети по-київськи (фото: скріншот)
Для паніровки борошно змішати з паприкою і висипати суміш в одну миску. В іншій збити два яйця. А в третю миску відправити панірувальні сухарі та суху гірчицю.
Спрощений рецепт котлети по-київськи (фото: скріншот)
З фаршу сформувати котлету, в середину якої вкласти кісточку. Занурити у борошно, яйця, а потім у панірувальні сухарі. Смажити у фритюрі до готовності.
Рецепт бюджетного та простого варіанту котлети по-київськи (фото: скріншот)
Нагадаємо, нещодавно відомий кулінар поділився рецептом простих млинців з секретним інгредієнтом.