Такі печива абсолютно спокійно будуть зберігатися кілька тижнів
Переможниця шоу "МастерШеф" на каналі СТБ і головний кондитер країни Ліза Глинська поділилася з RBC-LITE рецептом італійського печива біскотті.
В Італії біскотті - це загальна назва для багатьох видів печива. За межами Апеннінського півострова біскотті називають сухе мигдальне печиво з характерною довгою і вигнутою формою. З італійського біскотті перекладається як "двічі запечене" від bis - двічі, cotto - запікати, готувати.
Склад:
425 г Борошно
225 г Цукор
Яйця 3 шт.
Сіль
Розпушувач 7 м
Ванільний цукор
Цедра одного апельсина
Горіхи (фундук, мигдаль, волоський) – 130 г
Цукати, сухофрукти 80 г
Печиво біскотті: спосіб приготування
Яйця збити віночком разом з цукром, поки цукор не розчиниться і маса не посвітлішає. Борошно змішати з розпушувачем і сіллю і у кілька етапів додати до яєчної суміші. Потім додати горіхи і цукати.
Стіл злегка припорошити борошном, розкачати дві-три ковбаски з тіста, трохи приплюснути їх і помістити на деко з пергаментом.
Випікати при температурі 160 градусів 25-30 хвилин. Дістати з духовки і дати охолонути. Потім нарізати навскоси завтовшки 1,5 – 2 сантиметри. Розкласти печиво на решітку і знову відправити в духовку підсушитися при 150 градусах на 15 хвилин. Після чого обов'язково дати охолонути!
"Такі печива абсолютно спокійно будуть зберігатися кілька тижнів, але нам вистачає тільки на один вечір", - зазначила Глинська.
Нагадаємо, раніше LITE писав, як приготувати фарширований перець на грилі.
А також ділився рецептом супу-пюре з гарбуза з горгонзолою і насінням для красивої фігури і міцного здоров'я.
Ваших гостей порадує десерт "вітамінний" мармелад, який готується дуже легко.
Відео: РБК-Україна