Експерт розповіла, як інтервальне голодування впливає на організм
Інтервальне або періодичне голодування (ІГ) – це одна з найпопулярніших дієтологічних схем, що використовуються останнім часом. Дієтолог Ольга Безугла в Instagram запропонувала розбиратися, що це і в чому користь такого принципу харчування.
Суть ІГ в тому, щоб розділити тиждень або добу на два періоду. Протягом визначених годин або днів не можна їсти нічого, але зате решту часу вважається "харчовим вікном" – періодом, коли можна їсти все, виходить просто їмо і не їмо .
⠀
Найбільш популярні 3 режими інтервального голодування:
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Однією з головних функцій ІГ є запуск процесу аутофагії, тобто “самоочищення організму", що дозволяє нам істотно почати покращувати своє здоров'я вже сьогодні, плюс до того ж при регулярному ІГ маємо:
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Спект позитивного впливу ІГ досить великий. Але неможливо втратити і те, що при використанні ІГ ми помітно стаємо стрункими, так як жирова тканина активно руйнується, що доведено не раз науковими дослідженнями.
Раніше дієтолог Альбіна Комісарова перерахувала топ-5 непотрібних харчових звичок, від яких слід позбутися.