Гра смаку: куряче філе в арахісовій пасті
Незвичайне поєднання продуктів і легкість у приготуванні є незаперечними перевагами страви
Новорічні застілля відшуміли, але це не означає, що рідних, близьких, та й себе не потрібно балувати кулінарними шедеврами. Фуд-блогер Тетяна Кір'янова в своєму Instagram-акаунті поділилася рецептом незвичайної страви з оригінальним набором інгредієнтів – курячим філе в арахісовій пасті.
Поєднання непоєднуваного у цій страві здивує навіть гурманів, а ось її приготування не займе багато часу.
Куряче філе в арахісової пасти
Склад:
- філе куряче — 2 шт.
- лайм — 2 шт.
- часник — 4 зубчики
- арахісова паста — 2 ст. л.
- стручок перцю чилі за смаком
Спосіб приготування:
- Куряче філе помити і обсушити, зробити на ньому неглибокі надрізи. Приправити сіллю, перцем, додати лаймову цедру і скропити оливковою олією.
- На попередньо розігріту сковороду викласти куряче філе, туди ж додати подрібнений часник. Обсмажувати близько 5-7 хв з кожної сторони.
- В окремій ємності змішати сік лайма, арахісову пасту і трохи води. Додати в отриманий соус нарізаний перець чилі.
- Підсмажене філе гарненько обмокнути в лаймово-арахісовий соус і відправити в заздалегідь розігріту до 250 °С в режимі «гриль» духовку на 4-5 хв.
Раніше ми публікували рецепт пікантного традиційного різдвяного пуншу, який додасть атмосферу свята і скрасить зимові вечори в теплій компанії.
До речі, відмінним десертом для святкового столу послужить груша, запечена з сиром. Ця страва ідеально підійде для тих, хто стежить за своїми формами і не займе багато часу в процесі приготування.
До слова, для тих, хто не хоче довго возитися зі сніданком, ідеальним варіантом стане омлет з овочами, приготований в мікрохвильовій печі.