Нутриціолог запропонувала прості і смачні варіанти обіду
Худнете і намагаєтеся харчуватися правильно, але вже не вистачає фантазії, що б такого приготувати? Для тих, кому набридли грудки, гречки та овочеві супи, нутриціолог Надія Пахирко поділилася корисною добіркою ідей смачних і корисних обідів.
⠀
Топ-7 варіантів обіду для тих, що худнуть:
1. ФРИКАДЕЛЬКИ З МАКАРОНАМИ.
Яловичий фарш, посолити, додати рубаний лук. Зліпити кульки. Обсмажити на сухій сковороді 1-2 хв. Натуральний йогурт змішати з томатним соусом, рубаною зеленню, сіллю і перцем, розбавити водою. Залити фрикадельки і тушкувати на повільному вогні під кришкою до готовності. Подавати з відвареними макаронами з ТСП.
⠀
2. КОТЛЕТИ З КАРТОПЛЕЮ.
Куряче філе 300 гр пропустити через м'ясорубку, додати яйце, сіль, перець і 100 гр сиру. Сформувати котлети, обваляти в висівках, запікати в духовці на 180С, 30 хв. Подавати з відвареною картоплею і раст. маслом.
⠀
3. КУРЯЧИЙ ПИРІГ.
Рубаємо дрібно ножем 400 гр куряче філе. Окремо змішуємо 100 гр йогурту, 2 яйця, сіль, перець. заливаємо сумішшю рубане філе і перемішуємо. Викласти в силіконову форму, посипати сиром. Запікати в духовці 180С 40-60 хв (залежить від товщини форми).
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)
4. БІЛА РИБА З БУЛГУРОМ.
Ріжемо рибне філе, солимо, обвалюємо в кукурудзяному крохмалі і запікаємо в духовці. Відварюємо булгур. Ріжемо помідори, перець, кинзу дрібно, змішуємо з раст маслом додаємо в булгур. Готуємо соус для риби: йогурт+часник плюс зелень. Подаємо рибку з соусом, булгуром.
⠀
5. ФІЛЕ З КАРТОПЛЕЮ.
Ріжемо філе, кубиками картоплю, рубаємо цибулю і часник. Кладемо у форму для запікання. Каррі, сіль, перець. Додаємо кефір. Руками перемішуємо. Ставимо в духовку на 180 С 40-60 хв. За 5 хв до готовності посипати тертим сиром.
⠀
6. НУТОВИЙ СУП-ПЮРЕ.
Нут замочити на ніч у воді. Відварити. Обсмажте цибулю, моркву, солодкий перець без масла. Зваріть курячий бульйон на курячій грудці. Філе і нут, частина бульйону і пасеровані овочі пюрировать блендером, розводять бульйоном за смаком. Посоліть, додайте спеції.
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)
7. ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ.
Капусту і бурий рис відварити окремо. Яловичину пропустити через м'ясорубку і згасити з краплею води. З'єднайте рис, фарш і капусту в сотейнику, додати сіль і спеції, залийте сметаною, тушкуйте до готовності.
Нагадаємо, що раніше дієтолог Наталія Самойленко розповіла, як харчуватися в осінній період, щоб не додати у вазі.