Про що говорять смакові вподобання: чому тягне на солодке і як з цим впоратися
Експерт розповіла про зв'язок кулінарних уподобань і емоцій
Часто від ласунів можна почути, що вони жити не можуть без улюбленого продукту, наприклад, шоколаду. Намагаються не вживати його і відчувають буквально фізичний дискомфорт. Якщо вам регулярно хочеться якесь блюдо – це не просто так. Як навчитися чути сигнали свого організму, розуміти, які продукти дійсно необхідні і управляти своїм емоційним станом розповіла на сторінці в instagram дієтолог Олена Кален, яка поділилася правилами легкого переходу на здорове харчування.
За словами експерта, якщо грамотно розшифрувати свої кулінарні бажання, то і вага знижується без стресу, і ви залишаєтеся щасливими і задоволеними.
Шоколад
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Вишуканий аромат, легкий танення в роті і солодкий післясмак виділяють цей продукт серед інших десертів. Вже доведено, що шоколад приносить радість і задоволення, і навіть сприяє викиду в мозок хімічних речовин, які виробляються під час інтимної близькості.
Що це означає? Ви можете думати про шоколад, коли бажаєте чуттєвих задоволень. Психологи радять більше часу проводити з коханими, і тоді бажання посмакувати гіркою або молочною плиткою, швидше за все, зменшиться.
Випічка і борошняні вироби
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Тяга до їжі з високим вмістом швидких вуглеводів зазвичай спостерігається, коли людина відчуває себе втомленим, пригніченим і смуток.
Що це означає? Вуглеводи викликають стрибок глюкози в крові, завдяки чому людина миттєво стає енергійнішим, поліпшується настрій. Це найшвидший спосіб прибрати дискомфорт і повернути собі душевну рівновагу. Альтернативними способами "перезавантаження" можуть стати прогулянки на березі озера, прослуховування розслаблюючої музики, поїздка в кіно.
Нагадаємо, що дієтолог Наталія Кошкіна озвучила правила, які дозволять ефективно худнути в повсякденному житті.
Раніше дієтолог Наталія Самойленко розповіла правду і розвіяла міфи про дробне харчування.