Їсти чи не їсти? Експерти назвали найбільш шкідливі і корисні супи
Супи є невід'ємною частиною раціону більшості українців. Вчені та дієтологи досі продовжують суперечки про те, чи є суп корисною стравою або без нього можна спокійно обійтися. Фахівці стверджують, що перша страва – це данина традиціям, хоча вони легко засвоюються, допомагають запустити процес травлення і навіть сприяють схудненню.
Найбільш корисний суп
На думку більшості дієтологів, найбільш корисними супами вважаються бульйони на нежирному м'ясі, овочеві супи-пюре, юшка з морської риби та грибний крем-суп. Як повідомляється в статті на сайті Hochu.ua, такі супи в теплому вигляді дуже корисні для шлунка, добре перетравлюються і навіть допомагаю засвоюватися іншим стравам.
Супи з броколі, з помідорів або гарбуза захищають організм від декількох видів раку завдяки своїм живильним властивостям. Такі супи здатні поліпшити зір, загальний стан здоров'я і підвищити опірність організму.
Найбільш шкідливий суп
Медики назвали перше блюдо, від якого варто категорично відмовитися. В топі таких супів – солянка. Дієтологи пояснюють, що найголовніша проблема у складі цього супу: різні види переробленого м'яса, ковбаса, сосиски, копченості, солоності та гострі приправи.
Такий суп стає дуже небезпечним для людей з проблемами серцево-судинної системи, з порушенням холестеринового обміну, а також з проблемами ШКТ.
Крім того, солянка може призвести до атеросклерозу і викликати сильне подразнення шлунка.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, яких компонентів категорично не повинно бути в дитячому супі.
А також розповідали про те, що спеціаліст назвала найбільш шкідливі для здоров'я салати.