Експерт розкрила особливості і правила вживання фруктів при схудненні
Марина Боржеська розповіла, як правильно включати в свій раціон фрукти
Важливо знати, що фрукти легко і просто допомагають відновити енергетичний баланс в організмі: глюкоза практично моментально вивільнюється в кров, а звідти її споживають мозок і м'язи. Тренер шоу "Зважені та щасливі" і мама двох дітей Марина Боржемська, яка раніше розповіла, з чого почати перехід на правильне харчування і які продукти виключити, на своїй сторінці в Instagram поділилася важливими правилами та особливостями вживання фруктів тими, що худнуть.
Будь-який фрукт, крім швидкої глюкози, також збагачує організм різними вітамінами і мікроелементами, приносячи величезну користь, збагачує кишкову флору необхідними волокнами, тому споживання фруктів у щоденному раціоні необхідно.
Але варто перебрати з їх споживанням - і в частині цукру ефект буде дуже небажаний: ви отримаєте надлишок глюкози, яка через непотрібність відкладеться в жир.
Ілюстративне фото (pexels.com)
Рекомендований час споживання деяких фруктів:
- Більш солодкі фрукти можна брати до сніданку (наприклад, манго, ананас, виноград, папайя й інші дуже солодкі плоди)
- Обережніше з апельсином і ананасом: якщо додавати їх на сніданок, то краще з'їсти в кінці їжі, щоб не дратувати стінки кишечника. Крім того, є розряд солодких фруктів (хурма, диня, кавун та ін), які краще взагалі їсти окремо від усього, в такому разі їх доцільніше брати на перший перекус, тобто МІЖ двома основними прийомами їжі
Ілюстративне фото (pexels.com)
- До обіду можна брати практично всі фрукти
- При правильній побудові раціону, на вечерю в зелені смузі і салати можна додавати слайсы зеленої груші, ківі, грейпфрута, помело.
Як не переїдати і не під'їдати протягом дня: прості поради, які працюють
Рада! Прислухайтеся до себе: в деяких випадках можна спиратися також на свої відчуття і особливості організму, адже набір ферментів у кожного індивідуальний, а це значить, що і час для комфортного споживання і перетравлення фруктів може іноді відрізнятися від встановлених норм
Фрукти вкрай важливі в раціоні, але в період схуднення обов'язковий грамотний розподіл їх споживання.
Нагадаємо, дієтолог Світлана Фус поділилася секретом приготування овочів, щоб вони зберегли свою поживну цінність і залишилися смачними.