Дорого і довго: дієтолог розвіяла головні міфи про правильне харчування
Експерт на своєму прикладі показала, що правильно харчуватися зовсім не затратно
Професійний дієтолог і експерт по схудненню Катя Медушкина вважає, що правильне харчування, всупереч розхожій думці, - це не витратна стаття бюджету, а доступний кожному раціон. На обственном прикладі вона показала, що здорова їжа може бути недорогою та якісною. Відповідний пост експерт написала в Instagram.
Ще одним полилковим судженням фахівець вважає поширену переконаність у тому, що на приготування страв йде багато часу. Сама дієтолог зізналася, що готувати не любить, а на цей процес у неї йде не більш півгодини.
"У правильного харчування два основних міфи: дорого купувати і довго готувати. Давайте розвіємо обидва на моєму власному прикладі. Я люблю натуральну їжу, з природними здоровими ароматами. А готувати не люблю - у мене і без цього справ вистачає. Тому за 30 хвилин я готую повністю всі!" - зауважила Катя.
Ілюстративне фото (pexels.com)
Вона заявила, що закуповує продукти за списком на тиждень вперед, тому витрачає в магазині мінімум часу на пошуки серед полиць. У раціоні дієтолога немає новомодних суперфудов, а переважають доступні кожному продукти.
Експерт навела чек-лист продуктів, які потрібно вживати при схудненні:
- Крупи: гречка, рис, пшоно, вівсяні пластівці, перловка, ячна, булгур.
- Макарони з т/з пшениці.
- Боби: боби, горох, нут, квасоля.
- Хліб і хлібці ц/з або житній (житнього борошна > 80%).
- Рослинні олії холодного віджиму: оливкова, кукурудзяна, соняшникова, олія, лляна та ін
- Молочні продукти: молоко, кефір, йогурти без добавок, сир, сметана 10%, вершкове масло, сири тверді та м'які.
- Яйця.
- Мед, горіхи, насіння, сухофрукти.
- Овочі свіжі і заморозки, свіжа зелень для салатів.
- Фрукти і ягоди - свіжі або заморозки.
- Пісне м'ясо, птиця без шкіри і жиру, м'ясні субпродукти.
- Риба біла і червона, морепродукти.
Нагадаємо, що дієтолог Світлана Фус розповіла, як відмовитися від фаст-фуду і перейти на правильне харчування.
До речі, дієтолог Альбіна Комісарова озвучила поширені міфи про замінники цукру.