Домашній зефір: смачно, як в дитинстві
Як приготувати смачний зефір в домашніх умовах - в рецепті від Лізи Глинської
Хочете приготувати домашній зефір? Рецепт від відомої української кухарки Лізи Глинської дуже простий і допоможе зробити зефір ніжним і смачним, як в дитинстві.
Зефір (фото: pixabay.com)
Інгредієнти:
500 г яблук,
200 г цукру,
15 г ванільного цукру,
100 г цукрової пудри,
100 мл води,
25 г желатину,
одне яйце і один буряк.
Спосіб приготування:
1. Влити 150 мл холодної води в чашку і всипати желатин, перемішати і відставити в сторону на одну годину для розбухання.
2. Налити 100 мл води в каструлю, нагріти, всипати цукор, перемішати, довести до кипіння і зварити сироп.
3. Розрізати яблука навпіл, очистити від насіння і запекти в духовці протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього подрібнити їх у блендері разом зі шкіркою і перетерти через сито. Змішати з ванільним цукром.
4. Відокремити жовток і білок одного яйця. Збити яблучне пюре, а потім додати половину білка і збивати, поки маса не посвітлішає. Додати другу половину і збити знову.
5. Влити в пюре сироп і збивати, поки маса не охолоне до кімнатної температури.
6. Набряклий желатин розтопити на паровій бані і додати до пюре з сиропом. Збивати масу ще приблизно 5 хвилин, поки вона не збільшиться вдвічі і не загусне.
7. Готовий зефір викласти в кондитерський мішок з фігурною насадкою і вичавити на пергамент.
8. Щоб зробити зефір рожевим, треба натерти на тертці для пюре половину буряка, вичавити сік. Додати його до готової зефірної масі і розмішати.
9. Залишити зефіри в холодильнику на дві години. Потім посипати їх цукровою пудрою. Готовий зефір зняти з пергаменту і з’єднати половинки між собою.
Зефір (фото: pixabay.com)
Раніше ми писали про те, що українці назвали інгредієнти, без яких борщ - не борщ.
Відео: РБК-Україна