ua en ru

Дієтолог розвіяла міфи про заморожені овочі і фрукти: їсти чи не їсти

Дієтолог розвіяла міфи про заморожені овочі і фрукти: їсти чи не їсти Ілюстративне фото (pexels.com)

Експерт назвала плюси заморозки

Заморожені продукти – це зручно і смачно, але чи корисні вони? Багато хто помилково прирівнює їх до напівфабрикатів, але це зовсім не так. Професійний дієтолог Альбіна Комісарова розвіяла головні міфи про заморожені овочі і фрукти. Відповідний пост експерт опублікувала Instagram.

За словами фахівця, безліч споживачів помиляються, вважаючи, що заморозка - це щось апріорі погане, з великою кількістю добавок і не належної якості. Правда, ці висновки цілком безпідставні.

  • Заморожені овочі і фрукти збирають на піку зрілості, відбувається шокове заморожування і продукти зберігають в собі все саме корисне, якщо, звичайно, не піддаються розморожування і повторного заморожування.
  • Свіжі не сезонні фрукти і овочі часто доставляють з інших країн недозрілими і обробленими, вони мають не кращий смак і низьку поживну цінність. Тому особливо в зимовий час заморожування відмінно рятує.

Дієтолог розвіяла міфи про заморожені овочі і фрукти: їсти чи не їсти

Ілюстративне фото (pexels.com)

  • Є багато овочевих сумішей, які економлять час і дозволяють зробити раціон більш здоровим і різноманітним.
  • Важливо читати склад і не допускати у складі наявність соусів, в яких велика кількість цукру, консервантів і непотрібних добавок.
  • Є вже готові продукти, такі як овочеві галети, які мають непоганий склад і не є тим видом напівфабрикатів, яких необхідно уникати.

Економія часу і смак, користь - це головне, що дають нам заморожені продукти!

Нагадаємо, що лікар-дієтолог Альбіна Комісарова навчила, як не набрати зайвого за свята.

Раніше дієтолог Світлана Фус розповіла, чому необхідно їсти яйця і яку користь для організму вони несуть.

До речі, диетолг Катерина Павлова озвучила плюси та мінуси вживання кави.