Дієтолог розвіяла міфи про заморожені овочі і фрукти: їсти чи не їсти
Експерт назвала плюси заморозки
Заморожені продукти – це зручно і смачно, але чи корисні вони? Багато хто помилково прирівнює їх до напівфабрикатів, але це зовсім не так. Професійний дієтолог Альбіна Комісарова розвіяла головні міфи про заморожені овочі і фрукти. Відповідний пост експерт опублікувала Instagram.
За словами фахівця, безліч споживачів помиляються, вважаючи, що заморозка - це щось апріорі погане, з великою кількістю добавок і не належної якості. Правда, ці висновки цілком безпідставні.
- Заморожені овочі і фрукти збирають на піку зрілості, відбувається шокове заморожування і продукти зберігають в собі все саме корисне, якщо, звичайно, не піддаються розморожування і повторного заморожування.
- Свіжі не сезонні фрукти і овочі часто доставляють з інших країн недозрілими і обробленими, вони мають не кращий смак і низьку поживну цінність. Тому особливо в зимовий час заморожування відмінно рятує.
Ілюстративне фото (pexels.com)
- Є багато овочевих сумішей, які економлять час і дозволяють зробити раціон більш здоровим і різноманітним.
- Важливо читати склад і не допускати у складі наявність соусів, в яких велика кількість цукру, консервантів і непотрібних добавок.
- Є вже готові продукти, такі як овочеві галети, які мають непоганий склад і не є тим видом напівфабрикатів, яких необхідно уникати.
Економія часу і смак, користь - це головне, що дають нам заморожені продукти!
Нагадаємо, що лікар-дієтолог Альбіна Комісарова навчила, як не набрати зайвого за свята.
Раніше дієтолог Світлана Фус розповіла, чому необхідно їсти яйця і яку користь для організму вони несуть.
До речі, диетолг Катерина Павлова озвучила плюси та мінуси вживання кави.