Дієтолог розповіла, як без праці скоротити кількість солодкого в раціоні
Ці рекомендації допоможуть вам вживати менше шкідливого цукру
Багато експертів з харчування не проти цукру в невеликих кількостях в раціоні, намагаються його не демонізувати і дозволяють своїм клієнтам улюблені солодощі. Але що робити, якщо ви вже їсте багато цукру? Дієтолог Альбіна Комісарова розповіла на своїй сторінці в Instagram, як скоротити його кількість у своєму раціоні без особливої праці.
⠀
Фрукти - наше все. Дійсно, фрукти і ягоди відмінно замінюють десерт. Їжте цілими, у вигляді сухофруктів, робіть смузі та морозиво.
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)
Читайте склад. Дуже просте правило, але відмінно допомагає. Навіть у звичайних пластівцях, кетчупі, батончиках може бути величезна кількість цукру.
⠀
Не забувайте про маркетинг. Мальтоза, глюкозний сироп, сироп топінамбура, мед - все це такий же цукор.
⠀
Готуйте десерти і випічку самостійно. Тоді ви зможете контролювати кількість доданого цукру або й зовсім замінювати весь цукор фруктами.
Ілюстративне фото (pexels.com)
⠀
Додавайте спеції. Кориця, ваніль, гвоздика додадуть аромат страви і приємний смак.
⠀
Зведіть до мінімуму вживання солодких покупних йогуртів. Купуйте натуральний білий йогурт і додайте туди самостійно фрукти, горішки.
⠀
Вибирайте несолодкі напої. Ідеально - вода або несолодкий морс, але зараз є дуже багато напоїв з невеликою кількістю цукру або без нього зовсім.
Ілюстративне фото (pexels.com)⠀
І найважливіше: не демонизируйте цукор і не робіть його «поганим» продуктом. Тоді і будете ставитися до нього спокійніше!
Раніше нутриціолог і фітнес-тренер Олена назвала топ-3 продукти, які тягнуть за собою переїдання.