Дієтолог розповіла правду про картоплю в меню тих, хто худне: їсти чи не їсти
Експерт перерахувала корисні властивості популярного продукту
Мабуть, одним з найбільш спірних продуктів в меню тих, хто худне є картопля. Цей продукт боятися, його виключають з раціону, а про його шкоду для фігури буквально ходять міфи. Про те, корисний чи ні цей звичний для нас коренеплід і чи варто включати його в меню, на своїй сторінці в Instagram розповіла дієтолог-нутриціолог Катерина Толстікова.
Експерт вирішила перерахувати корисні властивості картоплі, які впливають безпосередньо на здоров'я.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
- Крохмалисті овочі - картопля, батат та інші коренеплоди дуже позитивно впливають на лептинорезистентних (людей зі збоєм в роботі "гормону ситості" лептину, що призводить до ожиріння).
- Картопля в своєму складі має клітковину і лише 88 ккал/100 грам. Давайте порахуємо, скільки калорій має корисний авокадо? Правильно - 160!
- Калію в картоплі більше, ніж в банані.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
- Картопля має резистентний крохмаль, корисний для нашої мікрофлори.
- Батат містить величезну кількість каротиноїдів (важливих антиоксидантів).
- Картопля - це 17 мг вітаміну С, 85% води, вітамін В6, магній, холін і фосфор.
Ви можете вірити у що завгодно, але: від картоплі не набирають вагу і не худнуть, вона не шкідлива і не корисна. Це нутритивний продукт вашого харчового кошика, адже всі перераховані вище показники залежать від дози і набору продуктів за день, а не від картоплі.
Нагадаємо, що дієтолог Альбіна Комісарова розповіла про користь бобових для організму і навчила готувати смачні та корисні страви з цих продуктів.
Раніше професійний дієтолог Світлана Фус перерахувала несподівані причини набору зайвої ваги.
До речі, експерт по схудненню Катя Медушкина розвіяла міфи, які розповсюджують фітнес-блогери.