Шашлик - блюдо корисне, якщо вибрати якісне м'ясо і правильно його приготувати.
Про це в ефірі "Корисної програми" сказала дієтолог ток-шоу Юлія Трофимчук.
За словами фахівця, дуже важливо добре прожарювати свинину й телятину, так як ці види м'яса можуть бути заражені паразитами.
Також важливо знати, що в залежності від сорту м'яса і способу маринування шашлик може бути протипоказаний деяким категоріям людей.
"Наприклад, баранина - м'ясо, досить важке для перетравлення, тому його прийом варто обмежити тим, у кого є проблеми зі шлунком і кишечником. А будь-яке м'ясо, вимочене в кефірі, з обережністю слід вживати людям з нестійким рівнем кислотності, так як наслідком подібного прийому їжі може бути печія і здуття живота", - пояснює фахівець.
Що стосується м'яса птиці, то воно, каже Трофимчук, хоч і не таке соковите, зате більш дієтичне.
"Тому шашлик з м'яса птиці рекомендується дітям і тим, хто стежить за вагою", - додала дієтолог.
Також пропонуємо вам список кращих місць під Києвом, куди можна поїхати на довгі вихідні, щоб відпочити на природі.