Дієтолог розвінчала головні міфи про популярні суперфуди
Поборники здорового органічного харчування все частіше закликають відмовитися від традиційних видів масел на користь більш екзотичних варіантів: кокосового масла, масла гхі, кунжутного і т. д. Але чи варто переплачувати і чи справді ці продукти – справжня панацея? На це питання відповіла дієтолог Альбіна Комісарова.
⠀
На сьогоднішній день найбільшу популярність завоювали 2 види масла: кокосове та гхі. Чим корисно кокосове масло:
⠀Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Тепер про масло гхі:
Але в чому різниця між звичайним топленим маслом і маслом гхі? Теоретично, масло гхі довше томиться, довше зберігається, зберігає трохи більше вітамінів і мінералів, але:
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Ні, масло гхі нічого не лікує, це з розряду для тих, хто вірить у чари, аутоімунні протоколи і повністю відкидає науку, посилаючись на крихітні неякісні дослідження.
⠀
Висновок: топлене масло і гхі практично теж саме. Ви можете зробити таке масло вдома, і це буде набагато дешевше і не менш корисно.
Нагадаємо, що раніше дієтолог Світлана Фус розповіла всю правду про вживання лимонів.
До речі, дієтолог Тіана Фіалкова назвала овочі для жінок, які допоможуть нормалізувати вагу і стануть відмінною профілактикою багатьох захворювань.